29 Eylül 2010 Çarşamba

ACI SOS

Kaldığımız yerden devam edelim dedim. Hamsili pilav için acı seven olabilir diye bir yorum geldi ve bu da sizlere bu tarifi göndermeme vesile oldu.
Malzemeler:
5 kg salçalık kırmızı biber (tatlı)
1 kg cin biberi
1 kg hazır domates salçası
1 çay bardağı tuz
1 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytin yağı
1 bağ maydanoz
5 baş sarımsak
1 tutam kuru reyhan
Yapılışı:
Yıkayıp robottan geçirdiğimiz salçalık biberler ile cin biberlerini derince bir tencerere kaynamaya bırakıyoruz.(Ancak ben salça kaynatır gibi leğende kaynatmanızı öneririm). Bu iki biber suyunu çekip koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Ocaktan alır almaz sıcağıyla beraber kıyılmış maydanoz,sarmısak,salça v.s. kalan bütün malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz. Soğuyunca küçük kavanozlara bölebilirsiniz.
Tavsiye: Kısa süreli tüketim isteyen ya da kısa sürede yapmak isteyenler oranları aynı olacak şekilde malzemeyi azaltarak da yapabilirler.
RUZ

2 yorum:

  1. İstege göre tarif var mı?

    Varsa bide Laz Böreği alalım Hamsili pilavın üstüne.

    YanıtlaSil
  2. karadeniz yöresine ait tüm yemekleri bilmiyorum.bir gün denersem sizlerle paylaşırım...

    YanıtlaSil