23 Eylül 2010 Perşembe

YOĞUN İSTEK ÜZERİNE HAMSİLİ PİLAW TARİFİ:)

İÇ PİLAW: MALZEMELER
- 1 su bardağı pirinç
-1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü
-1 tatlı kaşıgı tuz,1 çay kaşıgı tarçın,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı köri,1 tatlı kaşığı tozbiber,1çorba kaşığı ayçiçek yağı

YAPILIŞI

Tavaya ayçiçek yağını alıp fıstıkları kavuruyoruz.ardından kuş üzümlerini biriki çeviirip:) üzerine sıcak suyla yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz.pirinçleri koyar koymaz tuzu koyuyoruz(Pirinçlerin kırılmasını önler).pirinçler tane tane dağılana kadar kavuruyoruz.ardından 1 yada 1.5 su bardağı( pirince göre) sıcak su ekleyip baharatları koyuyoruz pişmeye bırakıyoruz.

dipnot: tarçın ve köri yoğun baharatlar oldugu için arzu edenler biraz daha az koyabilir.

Yarım kilo hamsiyi yıkayıp kılçıklarını çıkarıyoruz.küçük teflon tavayı yağlayıp dış yüzünü mısır ununa buladığımız hamsileri kuyrukları ortada olacak ve birbirlerinin üzerine basacak şekilde diziyoruz.ortaya pilavı kubbeleyecek şekilde yerleştirip kalan hamsileride mısır ununa bulayıp pilavın üzerini komple kapatıyoruz.yüksek ateşte bir yüzünü kzıarttıktan sonra tavanın kapağı yardımıyla çevirip diğer yüzünüde kızartıyoruz..hamsili pilavımız servise hazırdır..(Süsleme kısmını kardeşim fatoş ve arkadaşı fatoşa bırakıyorum limon koycaklar üzerine:) en önemli işi onlar yapıcak:):) )
dipnot:büyük tavada denemeyin dağılma riski yüksek zaten bu haliyle 4 kişiyi ziyadesiyle doyuruyor..
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.....:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder